10 gode råd til singler

10 gode råd til singler

Jeg hører ofte de samme frustrationer fra singler, der ønsker at finde kærligheden, men hvor det bare ikke lykkes for dem. De undrer sig over, hvorfor det er så svært at finde en kæreste, hvor det udvikler sig til en dybere kærlighed, og det holder. Mange ender med at tro, at der er noget galt med dem. At score én er ikke det store problem, hvis man er lidt åben, men det er lige det der med, at det holder, hvorfor kan det være så svært, hvordan lykkes det?

Der er mange faktorer, der kan spille ind. Jeg har her samlet nogle gode råd til dig, der er single, og som er træt af at navigere rundt i singleverdenen. Jeg har valgt 10 af mine bedste råd/statements ud til dig, hvad du kan gøre og tænke over, for at det måske vil blive lidt lettere for dig at finde din drømmekæreste. Jeg har hjulpet mange singler på vej, hvor de efter lidt oprydning og refleksion i deres liv har fundet den kæreste, som de så inderligt ønskede sig.

1. Du tiltrækker personer ud fra dit ”State of mind”

Først og fremmest er det vigtigt at kigge indad hos dig selv. For at du kan gå helhjertet ind i en relation, og for at du kan elske et andet menneske og give dig 100% hen, er det vigtigt, at du har det godt. En klog kvinde sagde engang til mig “En kæreste skal ikke skal være “i’et” men være prikken over “i’et”. Og det er så sandt som sagt, en kæreste skal være en bonus i dit liv!

For at du kan lukke et andet menneske ind i dit liv, så kræver det, at der er ro i dit liv, både fysisk og psykisk. Vi alle har en bagage, og jo ældre vi bliver, jo flere erfaringer får vi. Selv om vi har ar på sjælen, så handler det om, at vi vender det om til noget positivt. At alt det der har gjort ondt er godt for noget. Og vi skal lære, at de mennesker som vi møder på vores vej, ikke er en del af vores tidligere forhold. Så hvis du har været udsat for ting, der har givet dig ar på sjælen, så er det dit eget ansvar at få ryddet op i din bagage, så du kan lukke et nyt menneske ind i dit liv igen i den bedste tro. Hvis du har været udsat for utroskab eller andre tillidsbrud, så kan det være svært at stole på nogen i lang tid efter. Det er helt naturligt, at du har fået et knæk på tillidskontoen. Når du møder et nyt menneske, bliver du nødt til at være åben og tro på det bedste ind til det modsatte er bevist, for det er naturligvis ikke alle, der vil såre dig, der findes mange gode mennesker derude, som der aldrig ville såre dig som din tidligere partner måske har gjort.

Vi har altid et ansvar for at passe på os selv, sige fra og sætte grænser i en relation, jo før jo bedre, hvis vi mærker noget, som der giver ondt i maven eller i hovedet. Mange giver partneren skylden, men vi har også selv et ansvar. Vi alle har før eller siden oplevet at blive tryllebundet i forelskelsesfasen, som får os til at gå på kompromis med os selv. Det er vold mig sig selv, don’t do it! Rigtig mange jeg taler med har svært ved at være sig selv og sige 100% fra, når de har mødt én, de er forelsket i, selvom de har det skidt indeni, når de bliver usikre. Ofte skyldes det angsten for at miste. Mange higer så meget efter kærligheden i ønsket om at få en kæreste, og hvis det ikke er gået godt med de sidste mange forhold, så ender de med at nøjes, for de “orker” ikke at skulle starte forfra endnu engang, så de går på kompromis med sig selv og tilsidesætter egne behov for at please den anden. Men det fastholder blot én i gamle og usunde mønstre eller forværre alting, det giver kun flere knæk på selvværdskontoen. Summa summarum… Kærligheden skal ikke være svær, den skal nydes med sommerfugle i maven og ikke med ondt i maven. Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så skal du vide, at så længe, at du “kører på den samme vej”, så ændrer intet sig, så bliver du ved med at møde den samme type. I en rundkørsel er der altid flere veje at køre ud af, du skal nu sætte dig bag rettet og køre ud af din komfortzone, tag en anden vej ud af rundkørslen, lad den gamle vej/afkørsel være lukket og spærret, det er tid til at køre en ny vej nu!

Udstråling distancerer eller tiltrækker

Du kan som mand eller kvinde være nok så smuk og lækker, top stylet og hele molevitten, men hvis du indeni er trist eller ikke har det godt med dig selv, og du ikke har ro indeni, så ”hænger der et skilt på ryggen af dig”, hvor ”der står”, at du ikke har det godt. Det tror du umiddelbart ikke lige altid, at folk kan se og gennemskue, men jo, så længe du ikke har det godt, kan det være svært at tiltrække det, du ønsker. Udstråling distancerer eller tiltrækker. Det du sender ud, er det, du får igen! Basically… Du skal elske dig selv, før at du kan elske andre! Du kan godt tage en maske på og lade som om, at du er på toppen, men det skinner alligevel igennem, hvis du ikke har det helt godt, det kan være svært at skjule, hvor end du gerne vil og prøver. Du må gerne være ked af det og ha’ det svært, men hvis du søger en kæreste, og vil tiltrække det, du ønsker, så er det vigtigt, at du tænker over, hvad det er, du sender ud. Groft sagt, hvem gider at møde en depression? Man tiltrækker ud fra det state of mind, man selv er i. Hvem har ikke prøvet at tiltrække en skøn mand eller kvinde, hvor man tænker wauw en scoring, jeg har fået der, wuhuuu… men hvor det ender med, at du kun bliver trukket ned af det, fordi at du bruger al din energi på det forhold, fordi at den du har mødt har en masse issues og lig i lasten fra fortiden, som vedkommende ikke har dealet med. Det er usundt, hold dig væk. Pas på dig selv! For du kan ikke redde hele verden, og slet ikke hvis du ikke selv er på toppen. Selvom du kan have en følelse af, at du gør noget godt for et andet menneske, så dulmer det kun dit eget for en stund, hvis du ikke selv er på toppen, og du kan alligevel ikke lave om på et andet menneske, vedkommende skal selv rykke, og skal ville det!

Det er vigtigt, at du er god til at passe på dig selv og er god til at gøre nogle gode ting for dig selv. Ha’ fokus på det der gør dig glad, og omgåes de mennesker der er gode for dig og vil dig det bedste. Kærlighed skal ikke være svært! Når man møder én, så skal begge parter være parate, ellers er det næsten altid dødsdømt fra starten af!

2. Er du parat til at lukke en kæreste ind i dit liv?

Er du parat til at have en kæreste? Hvis du lige er kommet ud af et forhold, eller hvis du ikke er kommet dig over din ex, så vil du kun støde ind i personer, der heller ikke er parat, lige tiltrækker lige. Mange dulmer sorg, smerte og ensomhed med at finde en person, som kan udfylde det tomrum, som de føler og har indeni. Du kan godt tro, at du er parat til en kæreste, men hvis du virkelig mærker efter, så er du det måske ikke! Det aller bedste er, at du finder ro i dig selv, kærlighed behøver du ikke kun at få fra en kæreste, du kan sagtens blive fyldt op af kærlighed fra dine børn, venner, veninder og familie i en lang periode. Jeg ved godt, at der er et savn til intimitetsfølelsen og samhørigheden med et andet menneske på det fysiske plan og til de gode hyggestunder. Der er heller ikke noget i vejen for, at du finder dig en ven med benefits, hvis I begge er indforstået med det. Og der er heller ikke noget i vejen for, at du går ud og giver den gas med andre mennesker, tværtimod, nyd livet og få nogle fede oplevelser. Men det er bare sundt at være dig selv, være alene og deale med egne issues og indre dæmoner for en periode, inden man kaster sig ud i noget, hvis du ønsker at møde den helt store kærlighed. Når du er parat til den, så sker det! Du skal bare ikke jagte og hige desperat efter kærligheden, så møder du den ikke! Og husk… Du er god nok som du er, du behøver ikke quickfixes, det dulmer for en kort periode, men det gør dig ikke lykkelig. Og meget nemt kan det blive til en afhængighed, og det er der ikke noget at sige til med alle de datingsider der findes i dag, hvor man let kan gemme sig bag en skærm og lige få lidt bekræftelse, eller let lige kan mødes for at få et fix. Men i bund og grund så er det bare tomt, da det er super overfladisk, og ikke noget der rører vores hjerte.

3. Værdier

Kender du dine værdier? Er du bevidst om, hvad der er vigtigt for dig, for det er ret væsentligt, at du er bevidst om det, inden du finder en kæreste, da det gør alting nemmere for dig selv. Når du møder en ny potentiel partner, så er det vigtigt at finde ud af, hvilke værdier han eller hun har. Når man er forelsket og lever på en lyserød sky, så har vi en tendens til at gå på kompromis med os selv i mange henseender, men en dag når hverdagen dukker op, og forelskelsen fader ud, er det vigtigt at man har nogle fælles værdier, og forelskelsen bliver til en dybere kærlighed, for ellers kan forholdet blive kompliceret og skabe konflikter m.m. Spørg ind til vedkommendes værdier, hvad der gør ham/hende glad og lykkelig, hvilke interesser vedkommende har, hvad der er vigtigt for vedkommende som individualist og i et parforhold. Hvis det ligger langt fra dine værdier, så kan det godt være, at du lige skal tænke dig om en ekstra gang, om det er noget, du kan leve med, inden I flytter sammen, får børn og hele molevitten. Det kan være super svært, når man er i forelskelsesfasen, der vil man det hele, og der tror man på det hele, men vi skal ikke nøjes i et forhold, og vi skal ikke tilpasse os og gå på kompromis med os selv for enhver pris. Det er vigtigt, at man har nogle fælles interesser og værdier i livet. Modsætninger mødes og tiltrækkes af hinanden, det kan gå fint, men det kan også ende galt mange gange. Der er en grund til den høje skilsmisserate i Danmark, hvor én af årsagerne er, efter min mening, at folk går alt for hurtigt all in, inden de virkelig kender hinanden godt. Når hverdagen begynder for alvor, så starter konflikterne og uenighederne. Selvfølgelig vil der altid være konfliker i et forhold, det kan ikke undgåes, at man er uenige om nogle ting, skændes og diskuterer i ny og næ, det skal bare ikke være noget, som der fylder for meget, så det går ud over det gode parforhold. Kommunikation er 70% er vores forhold. Så det handler selvfølgelig også om, at vi er gode til at lytte til hinanden, tale sammen, rumme og forstå hinandens forskelligheder og have empati for hinanden. Være åbne overfor hinanden, prøve så godt vi kan at sætte ord på de tanker og følelser vi har, selvom det kan være svært. Men det skal man kunne i et godt forhold, hvor der er en god kommunikation og respekt for hinanden. Det aller vigtigste er, at man kan have tillid til sin partner, at man kan stole på hinanden og at man ikke bliver dømt, men at man kan være sig selv, så man ikke holder noget inde, for det æder én op. I et parforhold skal vi engang i mellem gå på kompromis og mødes på midten, det skal bare være på en god og sund måde. Men vær åben fra start af, fortæl om dig selv og dine værdier i livet og spørg ind til vedkommendes værdier, det er så værdifuldt at starte ud med, for det giver et billede af vedkommende, som man har mødt. Vi har en tendens til at tro, at vi kan ændre på andre mennesker, og det gør ofte, at vi alligevel springer ud i noget nyt, selvom nogle alarmklokker har ringet, da vi mødte vedkommende. Men vi vælger at overhøre dem, “Det kan jo godt være, at han eller hun sammen med mig kan og vil ændre sig!”, tænker vi. Sorry to say, det sker yderst sjældent! Jeg siger ikke, at folk ikke kan forandre sig og lære af hinanden, for positiv adfærd smitter. Men der er ingen garantier, og hvis ens mavefornemmelse fra start siger ”watch out”, så lyt lyt lyt til den, for din intuition tager aldrig fejl!

4. Hvem er din drømmepartner?

Ved du i bund og grund, hvad det er, du søger, har du gjort dig overvejelser herom, sådan helt oprigtigtDet kan være en rigtig god idé at skrive ned, hvad det er, for en drømmepartner du ønsker dig. Sæt dig ned og reflekter over, hvad du ærligt og oprigtigt ønsker dig for en livsledsager. Ved at skrive det ned, gemme din ønskeseddel og sende dine ønsker “ud i universet”, så sker der noget helt psykologisk med dig, og du vil opdage, at der sker en forandring. Når du har nedskrevet alt det, du ønsker dig, så lagres din ønskeseddel i din harddisk (din underbevidsthed) og når du så er ude blandt folk, så vil du opleve en forandring, på den gode måde! For det du sender ud, er det du får igen! Og hermed vil du tiltrække den type, du drømmer om. Det handler ikke om, at du her skal skræddersy din kommende kæreste efter en opskrift på en overfladisk måde, det handler om, at hvis du gerne vil bryde ud af det mønster, du er i, hvor du møder de forkerte typer, så er det en god øvelse, at du får reflekteret over, hvad det er, du vil have og hvilke værdier, der har betydning for dig. Og du vil herefter lettere kunne se klart i bagspejlet og blive bevidst om, at det jo ikke er det, som du længe har haft og oplevet, som du i bund og grund ønsker, og du godt kan se, at det du har nøjes med ikke er godt nok!

Jeg vil foreslå dig, at du nedskriver følgende: Hvordan han eller hun skal se ud. Du må ønske dig lige præcis det, som du vil, skriv alt ned, det er DIN ønskeliste! Herefter, hvilken personlighed skal din drømmepartner have, hvilke værdier skal han/hun have, og hvordan skal han eller hun være i jeres parforhold? Du skal skrive alt ned, alle detaljer. Jo flere detaljer, jo bedre! Du kan også skrive, hvordan du ønsker din nye kommende svigerfamilie skal være, hvordan din drømmepartners drømme, ambitioner og sociale liv ser ud osv. Skriv alt ned der er vigtigt for dig. For som sagt så sker der noget psykologisk ubevidst/bevidst, når man får det hele skrevet ned, og man får gjort sig nogle tanker om, hvem det er, som man drømmer om at tilbringe sit liv sammen med. Hvorfor nøjes hvis du kan ønske og få den, du gerne vil have?

Ofte render man ind i de samme typer og undrer sig over, hvorfor det ikke fungerer, og hvad der går galt. Mange gange nøjes man og tilsidesætter egne behov og går på kompromis med sig selv, fordi ønsket så inderligt er at få en kæreste. Nogle gange skal der kysses mange frøer og frøinder, inden den rigtige prins eller prinsesse dukker op. Alle og én skal du se som, at de er en dør, du går igennem og giver dig nogle erfaringer på din vej, indtil du er klar og bevidst om, hvad det i virkeligheden er for et menneske, som du ønsker at dele resten af dit liv sammen med. Hver og en som du møder på din vej, vil give dig et eller andet, for der var jo en grund til, at du faldt for vedkommende. Det er lidt ligesom et puslespil, der skal samles, og for hver gang, at du møder én, så finder du en brik, nogle vil passe andre vil ikke, men en dag finder du den sidste brik, og så bliver dit puslespil samlet! Når du når dertil, og der står den rigtige foran dig, så skal du ikke gå igennem den dør og videre men gå ind af den og blive der og lukke døren bag dig til fortiden og se fremad og byde vedkommende velkommen ind i dit liv.

Ved at nedskrive alt det, du ønsker, så bliver dine ønsker som sagt lagret i din harddisk, og du vil ændre syn og holdninger til den/dem du møder på din vej, og du finder langsomt ud af, at du ikke vil og skal nøjes, men at du vil have én med det fulde potentiale. Der findes en drømmepartner for os alle! Ingen er perfekte, det er vi heller ikke selv, og det bliver vi heller aldrig, men der er ting, vi kan leve med, da kærlighed også handler om at gå på kompromis engang imellem, og acceptere at vi ikke kan forme et andet menneske, som vi ønsker det, for vi kan ikke ændre på andre end os selv. Ønsk dig det du vil, nedskriv det og tro på at det sker!

5. Vision board

Du kan også lave et vision board, der er et super godt redskab til at få nedfældet alle dine mål og drømme, uanset om det er job, familie, kærlighed etc. Men i dette tilfælde kunne du lave en overskrift, der hed ”Min drømmepartner”. Du tager et (stort) stykke papir/pap, nogle farver, tusser, en saks, lim og nogle billeder, blade og aviser. Så klipper du alt det ud, som du drømmer om, limer det på dit vision board, laver overskrifter og hænger det op et sted og kigger på det hver dag… Og så handler det igen om, at det du sender ud, er det du får igen, “Loven om tiltrækning” – Se evt. filmen ”The Secret” der handler om, at vi tiltrækker det, vi ønsker, og hvis vi tror nok på det, så får vi det!

6. Vent med sex

Hvis du ønsker en fast partner og ikke bare en partner du skal have det sjovt med i sengen, så er et godt råd at vente med at have sex, til I har mødt hinanden nogle gange. For hvis I starter med at have sex på den første date eller ved første møde, så er det mange gange sådan, at vejen er lagt for dagen, hvilket forhold det er, der er fokus på. Sex er én ting, men kærlighed, nærhed, intimitet og samhørighed er noget helt andet. Og hvad ønsker du mest? Dermed ikke sagt at fordi man har sex på første date, er det udelukket, at det kan udvikle sig til et længerevarende forhold. Men mange gange så er det bare noget andet og mere givende at vente. Groft sagt, manden er jægeren, han kan godt lide at jage sit bytte, inden det bliver nedlagt, og det skal ikke være for let. Så kære kvinde, hold dig i skindet. Sex er også meget bedre, når I har lært hinanden bedre at kende, så bliver det mere intimt og følelsesmæssigt. Det skal ikke være et spil, men spændingen og “optakten til det første møde” er naturligt for os som mennesker, at der godt må være lidt higen og mystik, det gør det bare mere spændende, ihvertfald for de fleste. But… No stress… Hvis forholdet udvikler sig, så skal I jo nok nå at have sex a million times!

7. Økonomi, netværk, interesser og sociale relationer!

Det handler ikke om, at vi skal finde en millionær, der kan forsørge os, det er ikke det, der gør os lykkelige. Men det er godt at have for øje, at den partner du møder har styr på sin økonomi, og det hele ikke sejler i vedkommendes tilværelse, og at du er den, der skal være forsørgeren fra day one. Det kan være en dræber i et parforhold. Og det er ikke optimalt i længden for et forhold. Når vi er forelskede er der meget, som vi går på kompromis med, men husk at tænk langsigtet, selv om det kan være svært, når der er amoriner i luften. Når du får en ny kæreste, så skal det nydes, du skal ikke redde vedkommende, så bliver der uligevægt, og det er ikke godt! Det er ikke cool at møde en, der kunne være med i “Luksusfælden”, de personer der overhovedet ikke har styr på deres økonomi, deres tilværelse sejler ofte i mange henseender. Så, watch out!

Det er også ret vigtigt, at den partner du møder og ønsker at være sammen med har et liv ved siden af jeres parforhold, har egne interesser, kan være social med andre, har nogle gode relationer og et netværk, som vedkommende dyrker. At være i en symbiose med sin partner er ikke sundt og kan tære på parforholdet. Vi alle har brug for input fra omverdenen, det giver os ro, energi, mål, drømme og ambitioner i livet. Når man er forelsket, kan man have en tendens til at gå i symbiose med sin partner og glemme alt omkring én, det er helt naturligt, og det er også helt ok i starten, men man skal blot huske på, at når hverdagen indtræder, så har vi også brug for andre mennesker omkring os, så vi ikke bliver grå og kedelige og visner hen i vores parforhold. Vi skal have nogle oplevelser, ikke kun sammen men også hver for sig, som vi kan komme hjem og dele og fortælle om, og det gælder begge parter.

8. Tidligere forhold – Er han eller hun ude af det?

At møde én der lige er kommet ud af et forhold, kan have store følelsesmæssige konsekvenser for begge parter. Inden man hopper i med begge ben, kan det være en god idé lige at spørge ind til det statement, er vedkommende videre og afklaret og virkelig klar til at gå ind i et nyt forhold, hvis ikke kan forventningerne man har måske ikke blive indfriet, og så risikerer man at blive skuffet og såret. Her kan det være en god idé at passe lidt på sig selv. Det er svært, når man er forelsket, men det er godt at holde lidt igen, inden man giver sig helt hen. Men samtidig skal man også passe på med sin skepsis, mistro og mistillid. Man skal være lidt ”naiv” og gå ind i et nyt møde med et andet menneske med åbne arme, men bare huske på at følge sit hjerte og lytte til sin intuition, føles det rigtigt og kan man stole på vedkommende, det skal ens mavefornemmelse nok sørge for at fortælle én.

At møde en der er gift eller i et fast parforhold kan også have store følelsesmæssige konsekvenser, selv om det skal være jer to, men en skilsmisseproces kan tage lang tid, vedkommende der skal forlade sin kone eller mand kan føle svigt og have dårlig samvittighed længe, specialt når der er børn involveret, og det kan være hårdt at være den nye partner, der kommer til at være med i et brud eller en skilsmisseproces. Afstem forventningerne til hinanden, vær ærlig, åben og tal om tingene. Nogle vælger at gå med det samme fra deres partner eller ægtefælle, andre gør det aldrig, nogle går men vender hjem igen til den trygge base, når forelskelsesfasen fader ud, og duggen af brillerne forsvinder, selvom det ikke er ønsket. Men mange års forhold har skabt en tryg hule, om man var lykkelig der eller ej, så er vi vane og tryghedsmennesker, og det kræver styrke at gå og forlade alt det kendte, man har i sit liv til fordel for noget nyt, hvor der ingen garantier er. Det sætter en stopper for mange. Derfor kan man risikere at miste den kærlighed, man har mødt, og det kan gøre rigtig ondt i hjertet. For at møde én der står med et ben i to lejre, der skal starte noget nyt og afslutte noget gammelt, det kan være så hårdt, for jer begge, uanset hvor meget I elsker hinanden. Når den ene er bundet til fortiden pga. trygheden, som ofte er pga. skyldfølelse overfor de børn, der er involveret, og vedkommende ikke er klar til at klippe det bånd endnu, selvom det er misforstået kærlighed at blive for børnenes skyld, så kan du ikke stille noget op imod det. Du kan kun passe på dig selv og mærke efter, hvad der føles rigtigt for dig. Og hvis alarmklokkerne ringer, så stop op og lyt til dem! Kærligheden overvinder alt, så hvis du møder én, der ikke er helt parat, så giv slip, og hvis det skal være jer, så bliver det jer. Men du skal ikke sætte dit liv på standby, for du aner ikke hvor længe der går. Lev livet og kærligheden skal nok komme til dig. Som sagt, hvis du møder en der ikke er parat, så handler det mange gange om, at du heller ikke selv er parat, helt inderst inde!

9. Bagage

Vi alle tager noget med os fra de forhold, vi har været i, de oplevelser og erfaringer, vi har haft og fået, de bliver en del af vores bagage, både de gode og de mindre gode. De ar der har sat sig på sjælen, kan vi i næste forhold lade os tricke af, men husk blot på at den nye vi møder ikke er den gamle partner, og man skal være åben og imødekommende, men selvfølgelig er det også fornuftigt at spørge ind til nogle ting, så man har en fornemmelse af, hvilken bagage den man møder har med sig.

10. Forhold til mor/far kan have betydning

Det kan være en god idé at finde ud af hvilket forhold vedkommende man møder har til sin mor, hvis det er en mand, eller hvilket forhold kvinden man møder har til sin far. Det kan nemlig i nogle tilfælde have en indflydelse på, hvordan vedkommende behandler én, taler til én m.m. Hvis man har nogle negative ting med fra sin opvækst, kan det have en indflydelse på det kvinde/mandesyn man har. Det vi har set og lært som barn, er det spejl, vi tager med os videre ind i vores voksenliv. Det er ikke helt løgn, når man siger, at piger mange gange falder for den samme type mand som deres far, eller at manden falder for én, der minder om hans mor. Hvis man har haft en far med meget temperament, så er det mange gange det mønster der fortsætter ind i de parforhold, som man får. Kvinden kan have svært ved at forstå, hvorfor hun gang på gang falder for den samme type. Det er fordi, at det er det, som hun kender, og selv om det er utrygt, så kan hun godt føle sig tryg i det utrygge, fordi det er det eneste, hun kender og har oplevet. Og nogle vil sige “Det er ikke noget i forhold til min mor eller far… eller min ex-kæreste”, men derfor kan det stadig godt være, at det ikke er en god og sund adfærd ens nye kæreste har! Nogle falder for de samme typer hele vejen igennem deres liv, og nogle gør det stik modsatte, fordi de ikke vil ende som deres mor eller far i det, de nu engang har været vidne til. Men det er ikke kun opvæksten, der har indflydelse på vores valg, vores ungdomsliv og voksenliv er også med til at påvirke os i forhold til de forhold vi har haft gennem årene; Venskaber, kærester, kollegaer, chefer, lærere, pædagoger osv. Så, selv om man møder det menneske, der er den rigtige for én, så kan det godt være lidt skræmmende, da det er ukendt, og man kan føle, at der mangler noget, hvis man f.eks. er vant til drama, skænderier osv., men hvis det er en sund relation, så giv det en chance, og du vil opdage, at det er rart med ro i et forhold, og at det er mere sundt og bedre for dig. Det er vigtigt at være i en sund parrelation. Livet er for kort til at tilpasse sig og nøjes. Men alt tager tid, når gamle mønstre skal brydes og negative tanker skal omstruktureres til positive tanker.

Spørg ind til familierelationerne hos den du møder, det kan give et billede af den person, du møder, i det hele taget er det en god idé at tale om den bagage man hver især kommer med ind i det nye forhold, da det giver en masse svar og forståelse for, hvorfor vedkommende er, som de er, tænker, føler, agerer og reagerer, som de gør. Ved at droppe en masse overfladisk snak og gå lidt dybere ned i tingene fra starten af, kan man ofte komme tættere på hinanden og lære hinanden bedre at kende, og derved finde ud af om man er et godt match i et tidligt stadie. Undersøgelser viser også, at jo mere åben man er, og jo dybere man er fra starten i forholdet, jo længere holder forholdet!

Pas på dig selv

Jeg ønsker dig held og lykke med kærligheden. Det vigtigste er, at du er dig selv, all the way! Vær åben og positiv, og giv evt. vedkommende en chance, selvom han/hun på første date ikke levede op til alt på “tjek-listen”. En forelskelse slår ikke altid ned med lynets hast, som man måske tror eller kun har prøvet, den kan også komme snigende stille og roligt hen ad vejen, når man lærer hinanden at kende. Og det er faktisk ret sundt på den måde, at man tager det hele stille og roligt. Et venskab kan sagtens udvikle sig til forelskelse og den store kærlighed. Man kan ikke dømme et menneske på et par timers samvær. Hvis det var hyggeligt og rart, og han eller hun fik dig til at grine? Hey… Så er det værd at give det en chance! Datingkulturen er blevet for overfladisk, swipe swipe, dur, dur ikke… En overfladisk verden som også kan hive ens selvværd ned, hvis man ikke lige passer ind i en bestemt kasse. Datingsider er udstillingsvinduer, hvor man bliver dømt på udseende og profession, alle de ydre værdier, på få sekunder. Hvor er de dybere værdier blevet af? Jeg hepper på mødet i virkelighedens verden. Jeg ved godt, at det er svært i dag, da folk er sig selv nærmest, folk har travlt, folk er stressede, og folk vil ikke nøjes, for vi alle kan i bund og grund klare os selv, og derfor nøjes mange med quickfixes. Og de fåes nemt og gerne gemt bag skærmen. Men inderst inde så ønsker vi alle kærligheden og en at dele den med, og ikke kun i sengen men i alle aspekter af livet…

Det er vigtigt, at du ikke jagter kærligheden, for så finder du den ikke. Lad vær med at blive desperat, kærligheden til en kæreste skal være det sekundære i dit liv, når du er single. Ha’ fokus på alt det andet skønne du har i dit liv. Når du er parat, og når du mindst venter det, så kommer alt det til dig, som du ønsker, bare vent og se… Tro på det! Og sig at det sker, vær positiv og send alle dine drømme ud i universet, du skal nok blive hørt! Sig aldrig til dig selv ”Jeg finder aldrig en kæreste, der er ingen, der vil have mig, jeg ender op ensom og forladt” osv. Glem alle de negative tanker, smid dem væk, langt væk! De tiltrækker intet godt for dig. Skriv dem evt. ned, alle sammen, kom ud med al din vrede, sorg, smerte og frygt, hvis du har brug for det. Krøl papiret sammen, brænd det, smid det ud! Det hjælper så meget at få det hele ud og nedfældet på et papir og sige farvel til alt det negative. Og tag så en ny blank side i din bog og skriv alle dine positive tanker, mål og drømme ned, som du har. Start på et nyt kapitel i dit liv. Fortiden kan du ikke lave om på, fremtiden er dit valg, dit liv, ingen kan gå vejen for dig, du skal selv tage styrringen, selv bryde dine mønstre. You can do it!!! Jeg er fan af dette citat, jeg engang læste et sted, det er lagret i min harddisk: “What if I fall?” Oh, but my darling what if you fly? Vær positiv og bliv ved at med at tro på det, du får en kæreste, du finder din soulmate, for der er en til os alle derude… Pas på dig selv!

De kærligste hilsner

Eva Christiansen ♥