Sex er kroppens lykkepille

Sex er kroppens lykkepille

Sex er sundt for krop og sjæl…

Sex er ikke kun rart, sjovt og frækt, det er rent faktisk sundt og godt for dit helbred. Læs med her og bliv klogere på hvad alle de stoffer der udskilles i kroppen i forbindelse med sex medfører af gode ting for dig og din krop, din sundhed og dit helbred.

Onani

Én ting er, at onani er en helt naturlig ting at gøre, og det er en god måde at blive klogere på sin egen krop, og ved at lære sig selv at kende, kan man også bedre fortælle sin partner, hvad man kan lide. Men der er også en række af sundhedsmæssige fordele ved, at du skal gå i seng med dig selv:

Onani styrker dit immunforsvar, da onani udløser endorfiner og hjælper kroppen til at slappe af, finde ro og falde i søvn. Det nedsætter risikoen for depression, letter på stress og letter på dine muskelspændinger. Ved onani og sex med en partner mindskes niveauet af stress-hormonet kortisol i kroppen og får dig til at slappe af. Onani styrker ligeledes dine bækkenbundsmuskler og øger ligeledes de nedre regioner og forebygger infektioner i underlivet.

Sex

Sex er god motion

Sex forbrænder kalorier, og er en sjov og intens måde at styrketræne på og et godt alternativ til fitnesscentret. Det kan måske være lidt lettere at blive lokket med til denne form for motion frem for en tur i træningscentret. Det kommer selvfølgelig an på længden af sexakten, hvor meget man forbrænder, men undersøgelser har vist, at hvis man skal regne ud hvor mange kalorier man forbrænder under sex, så skal man blot tage de minutter samlejet tog og gange det med 3,1 for kvinder og 4,2 for mænd.  Så sex kan godt betale sig som en god form for motion. Måske kan træningen ikke helt springes over, men man bruger mange muskler, når man har sex, så det kan være en god form for alternativ styrketræning. Muskelgrupperne omkring arme, ben, mave og baller er hovedsageligt i fokus. Så sex kan være med til at tone din krop, hvis du er en aktiv medspiller i sexakten, din puls kan komme helt op og ringe, så giv den gas!! Det er jo ikke dårligt, at der er så mange positive følger ved at dyrke sex som en form for motion, vel? Kondi, balance, fysik og psyke.

Sex er godt for dit helbred

Vores krop producerer det mandlige kønshormon testosteron, som slippes løs ved sex. Det øger dit energiniveau og styrker samtidig dine muskler, dine knogler og dit hjerte. Når hele kroppen er i gang, kommer hjertet også på overarbejde og sender blodet ud i alle kroppens kroge, hvilket holder de mindste blodkar i gang. At have aktiv sex nedsætter risikoen for hjerteanfald og hjerneblødning. Hjernen holdes også i form, når vi dyrker sex. Blodet pumpes rundt i alle dele af kroppen, når vi har sex. Når blodet pumpes rundt, fører det ilt med sig rundt i systemet, som medfører, at hjernen bliver frisk og klar til at tænke klart og lære nye ting, når ilten når op til hjernen og hjernen er gennemiltet. Sex lindrer smerte. Har du hovedpine eller tandpine, så kan det afhjælpes ved at dyrke sex. Når vi har sex, så frigiver vores krop hormonstoffet endorfin, som der også kaldes for kroppens egen morfin. Når kroppen frigiver endorfiner, er det som kroppens lykkepille, du bliver gladere og mere afslappet i krop og sjæl. Sex styrker dit immunforsvar, det forebygger forkølelse og andre infektioner i kroppen. Det er videnskabeligt bevist, at hvis du har sex 1-2 gange om ugen, så stiger dit niveau af antistoffer. Sex forebygger også kræft – en videnskabelig undersøgelse har bl.a. vist, at hvis en mand får jævnlig udløsning, mindsker det risikoen for at udvikle prostatakræft. For kvinden afhjælper sex og onani også på menstruationssmerter og medvirker til en mere regelmæssig menstruationscyklus.

Sex holder dig ung og smuk

Blodets cirkulation og brusen i kroppen har en positiv effekt på din skønhed. Blodets brusen sørger for en hurtigere gendannelse af de nye hudceller og virker også på en hurtigere afstødning af de gamle hudceller. Det har den positive virkning, at din hud stråler, bliver blødere og ser friskere ud, og det får tilmed dit hår til at skinne. Sæd indeholder både zink, calcium og andre mineraler, der er gode for tænderne, “Så kvinde!!! – Giv din skat oralsex!!!” Undersøgelser har vist, at de kvinder der er seksuelt aktive har færre hedeture og ser yngre ud, når de kommer i overgangsalderen. Et godt sexliv forsinker aldringsprocessen, og undersøgelser viser, at de mennesker der har et aktivt sexliv lever længere!!!

Orgasme

Når vi får en orgasme, så udløser det stoffet oxytocin, som virker beroligende. Mange mænd falder i søvn efter sex, når de har fået udløsning, hvor kvinder mere er tilbøjelige til at få energi. Og hvis man ikke har den viden og forståelse for hinanden, at det er naturligt, at vi efter sex reagerer fysisk forskelligt i vores krop som mand og kvinde, så kan det skabe konflikter. Kvinden kan føle sig afvist, når hun har lyst til at putte, nusse eller vende verdenssituationen og manden ønsker at sove. Det er forståeligt nok, men manden er faktisk undskyldt her, da sex er naturens egen sovepille. Men både mænd og kvinder sover bedre, når de er glade og tilfredsstillet. Det skal lige siges, at når en mand får udløsning, er det ikke det samme som en orgasme. Han kan få en udløsning uden at få orgasme – og omvendt!!! Men han kan også få det samtidig. Det der gør manden træt, det er, hvis han får en udløsning. Hvis man f.eks. dyrker Tantrasex, så er det mere orgasmen der er i fokus fremfor udløsningen. Ved at få en orgasme har manden stadig energi. Men Tantrasex det er en helt anden snak… Jeg ville bare lige nævne det her, da der er mange, der ikke er klar over, at der er forskel på en udløsning og en orgasme, men hvis man har fået en orgasme som mand, så er man ikke i tvivl om forskellen. Mange gange ved en hurtig omgang sex, så er det en udløsning, manden får. Hvis det er et langt samleje, hvor der fyres op for alle sanser og parret er intense, giver sig god tid, holder udløsningen tilbage, fokuserer på hinanden og ikke på at “komme”, men nyder hinanden, så er der meget større chance for at få en god orgasme!!! Så at tage sig god tid engang imellem til at nyde sin partner det giver bonus!!!

 

Sex og intimitet styrker dit parforhold

For at holde gnisten i live i parforholdet er det vigtigt, at man har et godt og velfungerende sexliv, da den fysiske kontakt med nærhed og intimitet giver en stærk følelse af samhørighed. Igennem kropssproget formidler vi en stor del af vores opmærksomhed, interesse, kærlighed og anerkendelse overfor hinanden. Ved sex og berøring udskilles “kærlighedshormonet”/ “knytte-bånd-hormonet” oxytocin, som er med til at skabe en dyb og tæt relation med vores partner, der knyttes tætte bånd og en følelsesmæssig connection og tilliden og trygheden øges. Par der er nærværende og har fysisk kontakt: Øjenkontakt, smiler til hinanden, kysser, nusser, krammer, rører ved hinanden, har sex m.m., er mere rummelige overfor hinanden, har færre konflikter, kommer bedre igennem op og nedture, kriser m.m. Selvværdet får også lige et boost, når man har denne connection med sin partner, hvor man føler sig elsket, attraktiv og tiltrækkende.

Er det ikke bare fantastisk, at der er så mange positive ting ved at dyrke sex, om det er med sig selv eller sin partner… Sæt i gang!!! 

Eva Christiansen, Parterapeut og Sexologisk Rådgiver

IMG_6692